Prinses Mabel herdenkt verloren vriend MH17

Prinses Mabel is dinsdagmiddag in het Concertgebouw in Amsterdam een van de sprekers bij de officiële opening van het Joep Lange Instituut. Dat is opgericht ter nagedachtenis aan de viroloog Joep Lange, die zijn leven toewijdde aan de strijd tegen aids.

mabel herdenkt vriend mh 17

Lange kwam samen met zijn partner Jacqueline van Tongeren om bij de ramp van MH17. Beiden waren op weg naar de wereldaidsconferentie in Australië. Prinses Mabel, die in 2004 sprak op de wereldaidsconferentie in Bangkok, was goed bevriend met Lange en Van Tongeren. Tijdens het Amsterdam Diner afgelopen jaar bracht ze al een emotioneel eerbetoon aan hen.

Doel van het Joep Lange Instituut is om in Derde wereldlanden vooral de bestrijding van aids krachtig ter hand te nemen. Het Joep Lange Instituut beschikt inmiddels over ruim 25 miljoen euro. Het instituut wil patiënten rechtstreeks bereiken onder meer door medicijnen te verspreiden en via sociale media.

bron: Vorsten

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws op royalty.blog?
www.twitter.com/royaltyblognl
www.facebook.com/royaltyblog

Lees ook:Vorsten presenteert unieke special The Queen
Lees ook:Foto’s! Prins Jaime de Bourbon de Parme zet appartement te koop
Lees ook:Royaal gegoogeld in 2013
Lees ook:Prinsessen Beatrix en Mabel bij Prins Friso Ingenieursprijs
Lees ook:Prinses Mabel ontvangt Canadese mensenrechtenprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>