Rubriek: Oranje

Nieuws en achtergronden over de leden van de Nederlandse koninklijke familie.

Nieuwe foto’s van de prinsesjes

Op 5 december gaf de RVD vier nieuwe foto’s van de prinsesjes vrij. Amalia, Alexia en Ariane worden groot en dat is goed te zien. Amalia is afgelopen zondag 11 jaar geworden. De drie staan prachtig op de foto’s. De foto’s zijn de downloaden op de website van Het Koninklijk Huis.

Lees verder...

Koning slaat munt

Koning Willem-Alexander mag vandaag wederom een munt slaan. Dit keer gaat het om de laatste munt waarop prinses Beatrix nog staat afgebeeld. 

Lees verder...

Beatrix op Sint Maarten

Terwijl het in Nederland zo langzamerhand zomers weer wordt, zoekt prinses Beatrix alvast echt warme temperaturen op. Ze is deze dagen te vinden op Sint Maarten, waar ze het Koninkrijksjeugdparlement opent. 

Lees verder...

Zaak Nieuwe Revu voor rechter

Vandaag moet de Nieuwe Revu voor de rechter verschijnen en zich verantwoorden over de beelden zij vorig jaar in hun blad publiceerden. Daarop was prinses Amalia te zien op het hockeyveld. Dit soort foto’s mogen volgens de regels en mediacode van de Rijksvoorlichtingsdienst niet openbaar worden gemaakt.

Lees verder...

Koning bedankt Achterhoek via Facebook

Koning Willem-Alexander vond gisteren na zijn bezoek aan de Achterhoek een moderne manier om de mensen te bedanken. Via Facebook liet hij weten dat hij en koningin Máxima een mooie dag hebben beleefd. 

Lees verder...

Bevrijdingsdagconcert

Doorheen het hele land vierden we gisteren de vrijheid. Zo ook ons koningspaar, prinses Beatrix en premier Mark Rutte. Zij woonden het traditionele 5 mei-concert bij op de Amstel in Amsterdam. Dit concert wordt elk jaar gehouden als afsluiting van Bevrijdingsdag.

Lees verder...

Streekbezoek Achterhoek

Dit is een innovatief, ambitieus en duurzaam plan voor de toekomst van de Achterhoek. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima begonnen de dag in de gemeente Berkelland. Vervolgens brachten ze een bezoek aan Neede, waar ze inwoners en vertegenwoordigers van Achterhoek Connect ontmoetten. Dit is een een online ontmoetingsplaats voor de inwoners van de streek. Na Neede

Lees verder...

Pieter van Vollenhoven 75

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven mag vandaag 75 kaarsjes uitblazen! De man van prinses Margriet vierde zijn verjaardag sinds jaar en dag samen met heel Nederland op Koninginnedag, maar door de invoering van Koningsdag, kan Pieter zijn verjaardag voor het eerst in jaren zelf indelen. 

Lees verder...

1 jaar koning Willem-Alexander

De troonswisseling is vandaag precies een jaar geleden dus Willem-Alexander is alweer een jaar koning van Nederland. Menig peiling en enquête trekt de conclusie dat de koning er een goed jaar op heeft zitten. Hij is populair en dit geldt zeker ook voor koningin Máxima. 

Lees verder...

Eerste Koningsdag groot succes

De allereerste Koningsdag in Nederland is zeer succesvol verlopen. Dit blijkt onder meer uit de kijkcijfers, reacties en een peiling van Maurice de Hond. 

Lees verder...

Koning en koningin druk met Koningsspelen

Door heel Nederland houden basisscholen vandaag voor de tweede keer in de geschiedenis de Koningsspelen. De koning mag bij dit feest niet ontbreken: hij opent de spelen op een school in Ens. Zijn vrouw gaat naar Wassenaar om haar eigen dochters aan te moedigen.

Lees verder...

Viering verjaardag koning

Nederland viert zaterdag de verjaardag van koning Willem-Alexander, maar zo lang kon de koninklijke familie niet wachten. Gisteren vierden zij alvast een feestje ter ere van Willem-Alexander.

Lees verder...