Rubriek: Buitenland

Nieuws en achtergronden over buitenlandse royals.

Vlamingen vinden Máxima de mooiste koningin van Europa

Wij Nederlanders weten natuurlijk dat onze koningin Máxima de mooiste koningin is. Maar wist je ook dat onze zuiderburen dit vinden? Uit een vraag van de Belgische zender VTM blijkt dat de Vlamingen Máxima de mooiste koningin van Europa vinden. 45% van de Vlamingen gaf dit aan. Volgens 59% is de Spaanse koning Felipe de

Lees verder...

Koningspaar in Noordrijn-Westfalen

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn gisteren begonnen aan hun tweedaagse werkbezoek aan Duitsland. Vandaag zijn ze te gast in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Ook deze dag staat in het teken van samenwerking tussen Nederland en Duitsland. Een ander doel van het bezoek is het versterken van de handelsrelaties. 

Lees verder...

‘Grace of Monaco’ opent filmfestival Cannes

Vanavond gaat het filmfestival van Cannes voor de 67e keer van start. De opening van het festival bestaat traditiegetrouw uit de vertoning van een film. Dit jaar is de openingsfilm ‘Grace of Monaco’, gemaakt door regisseur Olivier Dahan.  

Lees verder...

William en Harry bij Graceland

Prins William en prins Harry zijn vanwege een bruiloft van een gezamenlijke vriend in de VS.  Ze maken direct van de gelegenheid gebruik om een bezoek te brengen aan Graceland. Dit landgoed was van Elvis Presley en is gelegen in de stad Memphis.

Lees verder...

Camilla bij begrafenis broer

De broer van Camilla – Mark Shand – is gisteren bij de Holy Trinity Church in het Engelse Stourpaine begraven. Camilla en prins Charles waren hier allebei bij aanwezig. 

Lees verder...

Narcis voor George

De kleine prins George krijgt een eigen narcis. De bloem die ‘Georgie Boy’ gaat heten, wordt deze maand gepresenteerd.

Lees verder...

Filip loopt niet mee

Koning Filip van België zou volgens VTM over een paar weken meedoen aan de twintig kilometer van Brussel, maar het paleis heeft intussen laten weten dat hij de hardloopschoenen in de kast laat staan en niet meeloopt. 

Lees verder...

Queen en Philip in Wales

Koningin Elizabeth en prins Philip mogen dan al aardig op leeftijd zijn, ze weten nog lang niet wat stilzitten is. Het echtpaar is vandaag en morgen volop op pad: ze zijn te gast in Wales.

Lees verder...

Belgisch koningspaar in Scandinavië

Het Belgische koningspaar brengt de komende dagen door in Scandinavië. Gisteren kwamen koning Filip en koningin Mathilde aan in Stockholm. Daar bezochten ze hun Zweedse collega’s koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia.

Lees verder...

Filip aan start 20 km van Brussel

De Belgische koning Filip staat over een paar weken hoogstwaarschijnlijk weer aan de start van de 20 kilometer van Brussel. Dit meldt het programma VTM Royalty.

Lees verder...

Royals bij heiligverklaring pausen

Vandaag zijn in Rome twee pausen heiligverklaard door de huidige katholiek leider Franciscus. Dit trok behalve zo’n 1,5 miljoen toeschouwers ook veel royals die de speciale dienst in Rome niet wilden missen. 

Lees verder...

Queen zoekt butler

Queen Elizabeth is hard op zoek naar een nieuwe butler voor op Buckingham Palace. Ze heeft dan ook een vacature online gezet met als titel: Trainee Butler.

Lees verder...

Sheika Moza in Japan

Sheikha Moza van Qatar is deze week te vinden in Japan. Ze is daar om de band tussen Qatar en Japan te versterken. Het gaat daarbij vooral om wetenschappelijk onderzoek, medische zorg en techniek. 

Lees verder...

Nieuw portret van de Queen

Vanwege haar 88e verjaardag heeft Queen Elizabeth een portret cadeau gekregen. Het is gemaakt door fotograaf David Bailey. Hij maakte de foto op Buckingham Palace.

Lees verder...