Prinses Mabel ontvangt Canadese mensenrechtenprijs

Namens de organisatie Girls Not Brides heeft Prinses Mabel de ‘John Diefenbaker Defender of Human Rights and Freedom Award’ ontvangen. De Canadese minister van Buitenlandse Zaken, John Baird, reikte de prijs uit in Ottawa.

De onderscheiding werd uitgereikt als erkenning van het vierjarige werk van Girls Not Brides. Girls Not Brides heeft een internationaal samenwerkingsverband met 400 organisaties. Samen willen ze een einde maken aan kindhuwelijken.

Uitnodiging

Minister Baird had Prinses Mabel uitgenodigd om naar Ottawa te komen om te overleggen over de aanpak om wereldwijd kindhuwelijken tegen te gaan. Mabel is toen ook gevraagd om te spreken met de parlementscommissie voor Buitenlandse Zaken. Baird heeft beloofd financiële steun te geven aan Girls Not Brides.

Rondreis

Prinses Mabel zal tijdens haar reis door Canada ook de steden Toronto en Montréal bezoeken. Ook bij deze bezoeken zal de nadruk liggen op het stoppen van kindhuwelijken. ‘Kindhuwelijken veroorzaken talloze ontwikkelingsproblemen, zoals ongeletterdheid – getrouwde meisjes worden van school gehaald – kindersterfte en armoede’, aldus Mabel in een interview met KIND.

Prijs

De Diefenbaker Prijs is in 2011 voor het eerst uitgereikt. De prijs draagt de naam van de voormalige Canadese premier en minister van Buitenlandse Zaken John Diefenbaker (1895-1979).

Bron: Royalty-online.nl

Foto: Department of Foreign Affairs, Trade and Development Canada

Lees ook:Prijs voor organisatie Mabel
Lees ook:Mabel in Noorwegen
Lees ook:Prinses Margriet 71 jaar
Lees ook:Nieuwe particulier secretaris voor Máxima
Lees ook:Particulier secretaris Máxima aan de slag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>