Rubriek: Algemeen

Kate in verwachting van derde kind?

De Duchess of Cambridge is morgen gast-Hoofdredacteur van The Huffington Post. Ze schrijft vanaf een redactie die is ingericht op Kensington Palace in Londen. Maar wat zal ze publiceren? Kate wil gezondheidsproblemen van kinderen onder de aandacht brengen. Vermoedelijk zal ze ook gaan schrijven over haar eigen ervaringen als moeder van Prins George en Prinses

Lees verder...

Koningin Maxima is morgen in Pakistan

Koningin Maxima duikt morgen op in Pakistan. Ze is daar tot en met donderdag voor de Verenigde Naties. Zal de Koninklijke Hoogheid weer verschijnen met een hoofddoek op? In 2012 lagen zij en toenmalig Koningin Beatrix onder vuur, vanwege het dragen van een hoofddoek. PVV-leider Geert Wilders was er niet over te spreken en vroeg

Lees verder...

Royal van de week: Prins Constantijn

Prins Constantijn is volgens royalty.blog de royal van de week. Hij verscheen deze week opvallend veel in de spotlights. De broer van Koning Willem-Alexander en vrouw van Prinses Laurentien leeft doorgaans in de luwte, maar daar is sinds zijn verhuizing van Brussel naar Den Haag zichtbaar verandering in gekomen. Zijn aantal publieke optredens nemen toe.

Lees verder...

Koning en koningin in Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vandaag en morgen op werkbezoek in Duitsland. Ze gaan naar de deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen, twee gebieden die aan Nederland grenzen. Ze zijn hier om de bestaande handelsrelaties met deze gebieden te verbeteren en de samenwerking te versterken. 

Lees verder...

Beroemdheden eten bij William

Prins William van Groot-Brittannië ontving gisteren een groot aantal beroemdheden op Windsor Castle. De reden van dit hoge bezoek was een diner ter ere het Royal Marsden Hospital, het ziekenhuis waarvan de prins voorzitter is. 

Lees verder...

Máxima opent nieuw Unipro pand

Koningin Máxima is van alle markten thuis. Het ene moment straalt ze in haar functie voor de VN, het volgende moment schildert ze een schuur tijdens NL-Doet. Ook opent ze door het jaar heen menig nieuw gebouw. Zo is ze 16 mei in Haaksbergen voor de voor de opening van het nieuwe bedrijfspand van Unipro

Lees verder...

Jarige prins Maurits

Het is een drukke verjaardagsweek bij de Oranjes en ook de collega monarchen hebben deze week veel jarigen in hun midden. Vandaag is prins Maurits jarig, de oudste zoon van prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven mag 46 kaarsjes uitblazen. 

Lees verder...

Vandaag: twee koninklijke verjaardagen

De koninklijke familie mag vandaag uitgebreid aan de taart want er zijn twee jarigen binnen de familie. Zowel prinses Ariane als prins Floris vieren vandaag hun verjaardag! 

Lees verder...

Vlag ter ere van Koningsdag

Er is een speciale vlag ontworpen ter ere van de eerste Koningsdag. De vlag is gemaakt door de Dokkumer Vlaggen Centrale. Het is de bedoeling dat Nederlanders de vlag massaal ophangen op 26 april aanstaande.  

Lees verder...

Veel bezoek voor koningspaar

Omdat er de komende week veel op het programma staat voor onze koning, koningin en prinses Beatrix, is hier een overzicht van alle dingen die staan te gebeuren.

Lees verder...

Royalty.blog zoekt nieuwe blogger

Omdat Bianca Damink over een aantal maanden stopt met de dagelijkse berichten op dit blog, is Royalty.blog op zoek naar een nieuwe blogger die deze rol wil vervullen! Volg je het koninklijke nieuws op de voet en lijkt het je leuk hierover te schrijven, stuur dan een mail naar [email protected]   

Lees verder...

Buitenlandse royals bij NSS

Koninklijk bezoek uit het buitenland aan Nederland binnenkort: tijdens de nucleaire top in Den Haag zullen koning Abdullah II Bin Al-Hussein van Jordanië en kroonprins Sheik Abdullah bin Zayed Al Nahyan van Abu Dhabi van de partij zijn.

Lees verder...

President China bezoekt Nederland

De president van de China, Xi Jinping, komt naar Nederland! Zaterdag 22 en zondag 23 maart staat er een officiële staatsbezoek op het programma. De president wordt vergezeld door zijn vrouw Peng Liyuan, een aantal ministers en een grote handelsdelegatie.

Lees verder...

Drukke week voor onze royals

Komende week wacht de koninklijke familie weer een drukke agenda. Koningin Máxima is nog maar net terug van haar reis naar Colombia en Peru, maar deze week gaat ze weer volop aan de bak in Nederland. Ook voor de koning en andere leden van de familie staat er behoorlijk wat op het programma. Morgen opent

Lees verder...