Laurentien en Aboutaleb openen tentoonstelling

Prinses Laurentien heeft vanmorgen in gezelschap van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb een reizende tentoonstelling van Stichting Lezen & Schrijven geopend. De expositie heeft als doel aandacht te vragen voor laaggeletterdheid in ons land.

Gedurende het hele jaar reist deze tentoonstelling van stad naar stad. In elke deelnemende plaats zal de expositie een aantal weken te zien zijn op billboards die levensgrote portretten bevatten van mensen met een persoonlijk verhaal over taal. Onder meer burgemeester Aboutaleb zelf heeft hieraan zijn medewerking verleend door zijn eigen verhaal en ervaring met taal te vertellen.

De opening vond vandaag plaats in Rotterdam, waar de twaalf billboards voor het eerst te zien zijn. Prinses Laurentien sprak nog kort met de personen die met hun afbeelding op de borden te zien zijn. Ze vindt dat deze tentoonstelling het belang van aandacht voor laaggeletterdheid onderstreept. 192b41a2-2c47-4c59-a0ab-d5ba99f0e22bDe expositie reist in elk geval nog verder naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Steden kunnen zich nog aanmelden als zij in aanmerking willen komen voor de billboards.

 

Lees ook:Prinses Laurentien in The Pitch
Lees ook:Van Vollenhoven opent golftentoonstelling
Lees ook:Prinses Laurentien naar Colombia
Lees ook:Afscheid Laurentien emotioneel
Lees ook:Tentoonstelling werk Robin Utrecht in IJsselstein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>