Viering 200 jaar Koninklijke Landmacht

Vandaag starten de feestelijkheden rondom het 200-jarig bestaan van de Koninklijke Landmacht. Koning Willem-Alexander mag bij deze speciale gelegenheid niet ontbreken. ‘s Middags komen 1300 militairen bijeen op Plein 1813 om daar in ceremoniële tenues een vaandelgroet aan de koning te brengen. 

Deze vaandelgroet symboliseert de band tussen het koningshuis en de landmacht. Willem-Alexander verplaatst zich per koets naar Plein 1813 en komt samen met militaire muziekkorpsen aan. Dit zijn de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers, een detachement van de Koningscompagnie en een detachement van de Cavalerie Ere-escorte.

Na de vaandelgroet is er een defilé en neemt de koning het eerste exemplaar van het jubileumboek over 200 jaar Koninklijke Landmacht in ontvangst.

De ceremonie wordt live uitgezonden door de NOS.

‘s Avonds gaan de festiviteiten meteen door. In de Koninklijke Schouwburg in Den Haag komt prinses Beatrix genieten van een uitvoering van Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Hier wordt 200 jaar Landmacht uitgebeeld door middel van muziek en dans.

 

 

Lees ook:Koning ontvangt vaandelgroet van Landmacht
Lees ook:Agenda van koning Willem-Alexander
Lees ook:Koning Willem-Alexander reageert op het overlijden van Johan Cruijff
Lees ook:Prins William ooit bijna neergeschoten
Lees ook:Royaal gegoogeld in 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>