Buitenlandse royals bij NSS

Zaal in het World Forum in Den Haag.

Koninklijk bezoek uit het buitenland aan Nederland binnenkort: tijdens de nucleaire top in Den Haag zullen koning Abdullah II Bin Al-Hussein van Jordanië en kroonprins Sheik Abdullah bin Zayed Al Nahyan van Abu Dhabi van de partij zijn.

De koning en prins komen net als tal van andere wereldleiders naar ons land om de Nuclear Security Summit (NSS) mee te maken. Vandaag is de presentielijst bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat er onder meer veertien presidenten en zestien premiers naar Den Haag komen.

Onze eigen koning en koningin zijn niet aanwezig bij de NSS, maar ze organiseren maandagavond aanstaande wel een diner voor de delegaties uit alle landen. Dit vindt plaats op paleis Huis ten Bosch. Daarbij zal ook Mark Rutte zijn gezicht laten zien.

Het doel van de NSS is het wereldwijd voorkomen van nucleair terrorisme. De eerste NSS vond in 2010 in Washington plaats, de tweede in 2012 in Seoel. De Amerikaanse president Barack Obama vroeg Nederland de derde top te organiseren.

Lees ook:Delegatieleiders NSS dineren bij koning
Lees ook:Koning Abdullah op de koffie bij Obama
Lees ook:Koningin praat met leiders
Lees ook:Medaillewinnaars op bezoek bij koningspaar
Lees ook:Veel bezoek voor koningspaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>