Veel bezoek voor koningspaar

Omdat er de komende week veel op het programma staat voor onze koning, koningin en prinses Beatrix, is hier een overzicht van alle dingen die staan te gebeuren.

* Zaterdag bezocht de Chinese president Xi Jinping ons koningspaar. Het diner vond plaats in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.

* Vanmiddag komt de Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye lunchen op het paleis in Den Haag. Dit doet hij met koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix.

* Later vandaag ontmoet het koningspaar de delegatieleiders van de Nuclear Security Summit. Zij komen allemaal dineren op Paleis Huis ten Bosch. In totaal zijn dit zo’n zestig leiders die komen dineren in de Oranjezaal. Dit is de centrale koepelzaal van het zeventiende eeuwse paleis.

* Tussen de bedrijven door ontvangt koning Willem-Alexander een paar leiders in audiëntie. Zo ontving hij gisteren al president Nazarbayev van Kazachstan en de Turkse president Gül.

* Máxima is deze week vooral druk met haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. De koningin spreekt met hoge vertegenwoordigers van Australië, Brazilië en Indonesië.

* Bovendien ontmoet de koningin Ban Ki-Moon, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

* Woensdag gaat de koningin naar de vliegbasis van Eindhoven voor muziekproject ‘Young Musicians Spread Their Wings’.

* Donderdag houdt Máxima een toespraak op de Morningstar Investment Conference in Amsterdam.

* Ook gaat ze donderdag naar de viering van het 10-jarig bestaan van het ROC Midden Nederland in Utrecht.

* Prinses Beatrix gaat donderdagavond naar het Prins Claus Concert in Groningen.

* Zaterdag gaat de koning naar het Grondwet Festival in Den Haag. Hier wordt het 200-jarig bestaan van de Nederlandse grondwet gevierd.

 

Lees ook:Nieuwjaarsontvangsten koning
Lees ook:Delegatieleiders NSS dineren bij koning
Lees ook:Zweeds koningspaar in Nederland
Lees ook:Agenda van koning Willem-Alexander
Lees ook:Programma kennismakingsbezoek Italië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>