Medaillewinnaars op bezoek bij koningspaar

Het grote succes van de Nederlandse sporters wordt niet alleen in het Holland House in Sotsji gevierd, ook bij terugkomst in Nederland wacht de medaillewinnaars nog een en ander. Zo mogen ze op dinsdag 25 februari op bezoek komen bij koning Willem-Alexander, koningin Máxima en minister-president Rutte. Allereerst worden de sporters door Mark Rutte ontvangen op het ministerie van Algemene Zaken. Daarna worden ze gehuldigd in de Ridderzaal waarna de winnaars naar Paleis Noordeinde gaan voor een ontmoeting met het koningspaar. 

Op dezelfde dag organiseren NOC*NSF en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het officiële huldigingsprogramma voor de sportmannen en -vrouwen. Ook dit vindt plaats in Den Haag. De winnaars van bronzen, zilveren en gouden plakken worden samen met hun coaches en begeleiders in de Ridderzaal toegesproken door Mark Rutte, minister Schippers, NOC voorzitter Bolhuis en chef de mission Hendriks. Daarnaast worden de sporters gehuldigd in de Ridderzaal. 

Lees ook:Sporters woensdag naar koning en Margriet
Lees ook:Buitenlandse royals bij NSS
Lees ook:Ambassadeurs op bezoek bij koning Willem-Alexander
Lees ook:Koning Willem-Alexander benoemt Wiebes
Lees ook:Veel bezoek voor koning tijdens nucleaire top

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>