Koning Abdullah op de koffie bij Obama

De koning van Jordanië gaat binnenkort op visite bij Barack Obama. Het lijkt op een waar charme-offensief, want het bezoek vindt plaats op 14 februari, Valentijnsdag.

Koning Abdullah II ontmoet Obama in Californië, maakt het Jordaanse hof bekend. Eerst gaat de koning op staatsbezoek naar Mexico, om daarna door te reizen naar de Verenigde Staten. De twee leiders zullen het onder meer hebben over de burgeroorlog in Syrië, dat een buurland van Jordanië is. Ook staat vredesbesprekingen tussen Israël en de Palestijnen op de agenda. Bovendien komt de financiële situatie van Jordanië aan de orde, net als de Amerikaanse hulp en de economische en militaire hulp.

Obama en de koning zijn geen onbekenden van elkaar; vorig jaar april ontmoetten ze elkaar op het Witte Huis

Abdullah gaat naast Californië ook naar Washington om daar de leden van het Amerikaanse Congres te spreken. Hij ontmoet daarnaast leiders van de Amerikaans-Joodse gemeenschap. 

Lees ook:Buitenlandse royals bij NSS
Lees ook:Koningin Rania op Facebook
Lees ook:Veel bezoek voor koningspaar
Lees ook:Exclusief: Prins Harry spreekt over zijn tijd in Afghanistan
Lees ook:Rasmussen op audiëntie bij koning

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>