Máxima naar Colombia en Peru

Koningin Máxima is nog maar net terug van haar skivakantie of ze gaat alweer op reis. Vandaag vertrekt ze voor vijf dagen naar Colombia en Peru. Ze bezoekt deze landen in haar rol van speciaal pleitbezorger voor de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. 

De koningin richt zich op inclusieve financiering voor ontwikkeling; iets dat zowel in Colombia als in Peru tegenwoordig steeds meer aandacht krijgt. Máxima krijgt het behoorlijk druk: ze ontmoet ministers van financiën, onderwijs en landbouw en er staan tal van besprekingen op de agenda. Ook wordt ze in Peru op het presidentieel paleis (Casa Pizaro) ontvangen door de president.

Onze vorstin is eerder in Colombia geweest: eind november was ze al in het land te vinden samen met de koning. Toen stond het bezoek in het teken van een kennismaking; Colombia is immers een buurland van het Caribisch deel van ons koninkrijk.

In november ontmoette Máxima ook al de Colombiaanse presidentsvrouw María Clemencia Rodríguez Múnera. Zij gaat tijdens dit bezoek met onze koningin mee naar de hoofdstad Bogotà. Ook houdt Máxima een toespraak wanneer de Colombiaanse nationale strategie voor inclusieve financiering wordt geïntroduceerd.

In Colombia wordt hard gewerkt aan de financiële onafhankelijkheid van vrouwen in lage inkomensgroepen. Verschillende programma’s zijn erop gericht om hier verbetering in aan te brengen, en het land wil graag aan onze vorstin laten zien wat er op dit gebied al gewonnen is.

Morgen gaat de koningin naar een landbouwregio om daar te zien hoe het met name de vrouwen vergaat. Want in Colombia zijn het vooral de dames die de landbouwsector runnen.

Vervolgens gaat ze donderdag en vrijdag naar Peru, nog zo’n economisch groeiend land. Máxima gaat allereerst naar een achterstandswijk van Lima, de hoofdstad van Peru. Net als in Colombia ontmoet de koningin gedurende deze dagen veel hoogwaardigheidsbekleders; onder wie ook president Ollanta Humala.

 

Lees ook:Máxima naar Colombia en Peru
Lees ook:Willem-Alexander opent sportcomplex
Lees ook:Máxima krijgt Duitse onderscheiding
Lees ook:Drukke week voor onze royals
Lees ook:Máxima naar ouderavond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>