Drukke week voor onze royals

Komende week wacht de koninklijke familie weer een drukke agenda. Koningin Máxima is nog maar net terug van haar reis naar Colombia en Peru, maar deze week gaat ze weer volop aan de bak in Nederland. Ook voor de koning en andere leden van de familie staat er behoorlijk wat op het programma.

Morgen opent de koningin in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum de Week van het geld. Gedurende een week lang leren kinderen op de basisschool hoe zij goed met geld om kunnen gaan. Het is de vierde keer dat deze Week van het geld wordt gehouden. 

Dinsdag gaat de koningin naar Etten-Leur om daar een bezoek te brengen aan zorginstelling Avoord Zorg en Wonen.

Donderdag is de opening van het nieuwe station Rotterdam Centraal. Jarenlang is het station verbouwd en het eindresultaat mag er wezen. Koning Willem-Alexander krijgt daarom de taak het gloednieuwe gebouw te openen.

En met ingang van 15 maart benoemt de koning Edwin Brouwers (1965) tot zijn nieuwe Thesaurier. Dit is als het ware de penningmeester van het Koninklijk Huis. Hij houdt zich bezig met de particuliere financiële aangelegenheden van de koninklijke familie. Hij is verantwoordelijk voor de financiële aangelegenheden in het kader van de Wet financieel statuut van het Koninklijk Huis (WFSKH). Ook doet hij  de salarisadministratie voor de Dienst van het Koninklijk Huis.

Op 18 maart zijn prinses Margriet en prinses Laurentien in BOZAR, het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Daar zijn ze aanwezig bij de uitreiking van de ECF Princess Margriet Award. Daar houdt Laurentien de openingsspeech en Margriet reikt de prijzen uit.

Diezelfde dag is Máxima te vinden in Tilburg om op de Tilburg University een bijeenkomst over Social Innovation bij te wonen.

 

 

Lees ook:Maxima geeft startsein Week van het geld
Lees ook:Margriet en Pieter gewoon naar Sotsji
Lees ook:Prinses Laurentien viert vandaag haar 48e verjaardag!
Lees ook:Nieuwjaarsreceptie koning en koningin
Lees ook:Royal van de week: Prins Constantijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>