Máxima naar Colombia en Peru

Er staan begin maart een paar buitenlandse reizen op de agenda van koningin Máxima: van maandag 2 tot en met woensdagmiddag 5 maart bezoekt ze Colombia; waarna ze doorreist naar Peru. Daar is ze tot en met vrijdag 7 maart. Ze doet dit in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN. Ze houdt zich in deze rol bezig met inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Dit maakt de Rijksvoorlichtingsdienst vanmorgen bekend. Colombia en Peru zijn allebei landen waar de economie sterk groeit. Er wordt inclusieve financiering ingezet voor de ontwikkeling van kleinere bedrijven en mensen met lage inkomens.

Máxima is specialist op het gebied van inclusieve financiering en ze bezoekt in Colombia verschillende projecten die hiermee te maken hebben. Ze is uitgenodigd door de minister van financiën, Cárdenas Santamaría. Met name Colombiaanse vrouwen worden door middel van projecten op economisch gebied gesteund. Daarom gaat de koningin onder meer op bezoek bij Fundación Delamujer (stichting van de vrouwen) en Bancas de las Oportunidades (bank van de kansen). Dit is gevestigd in Bucaramanga, de landbouwregio van het land. Het landbouwwezen wordt in Colombia voornamelijk gerund door vrouwen.
Op 4 maart gaat ze naar Bogotá; daarbij wordt de koningin vergezeld door de ministers van financiën, landbouw en onderwijs. Ze is hier aanwezig bij een bijeenkomst van het Nationaal Comité voor Financiële Educatie en wellicht staat er een bezoek aan president Santos op het programma. Tot slot houdt de vorstin in Colombia een toespraak bij de presentatie van de Nationale Strategie voor inclusieve financiering.

Vervolgens reist ze door naar Peru waar ze onder meer een rondetafelsessie bijwoont over de voortgang van de Inclusieve Financiering. Ze gaat daarnaast naar een buitenwijk van Lima en spreekt met vertegenwoordigers van financiële organisaties. Ze houdt in Peru wederom een toespraak, dit keer ter afsluiting van het programma ‘Strengthening Women Entrepreneurship’, een internationale organisatie die vrouwen helpt bij het ondernemerschap.

In 2009 werd de koningin speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties en sinds 2011 is ze erevoorzitter van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion’ (GPFI).

Lees ook:Máxima naar Colombia en Peru
Lees ook:Máxima krijgt Duitse onderscheiding
Lees ook:Willem-Alexander opent sportcomplex
Lees ook:Koning verleent ontslag Weekers
Lees ook:Drukke week voor onze royals

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>