5273 scholen doen mee aan Koningsspelen

Ondanks het feit dat de Koningsspelen dit jaar voor veel scholen in de meivakantie valt, zijn er toch nog erg veel kinderen ingeschreven voor het sportfestijn. De inschrijving is inmiddels gesloten en Richard Krajicek heeft bekendgemaakt hoeveel deelnemers er dit jaar aan de spelen meedoen. Maar liefst 5273 scholen – die zijn goed voor ruim een miljoen kids – doen mee aan deze tweede editie van de Koningsspelen, dit dit jaar plaatsvinden op 25 april.  

Krajicek is met zijn Richard Krajicek Foundation nauw betrokken bij de organisatie. Dit doet hij samen met de Johan Cruyff Foundation. De oud-tennisser is erg blij met het grote aantal inschrijvingen en hij hoopt dat de Koningsspelen door de jaren heen uitgroeien tot een breed gedragen en vaste traditie. De spelen werden vorig jaar voor het eerst gehouden om de troonswisseling te vieren. Willem-Alexander en Máxima gaven toen hoogstpersoonlijk het startschot.

Sporten en bewegen; dat is waar het tijdens de Koningsspelen om gaat. De dag begint met een gezamenlijk ontbijt, dat ook dit jaar wordt verzorgd door supermarktketen Jumbo. Daarnaast wordt er gezongen: het lied ‘Bewegen is Gezond’, geschreven door Tjeerd Oosterhuis, wordt door zoveel mogelijk kinderen tegelijk ten gehore gebracht. Ook is er een dansje aan gekoppeld. De choreografie van deze dans is gemaakt door Lucia Marthas. 

 

 

Lees ook:Ook dit jaar koningsspelen
Lees ook:Bijna 1,2 miljoen kinderen nemen deel aan Koningsspelen 2016
Lees ook:Scholen dicht tijdens koningsspelen
Lees ook:Toch al veel inschrijvingen Koningsspelen
Lees ook:Koningspaar wenst paralympische sporters succes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>