Ook dit jaar koningsspelen

Basisscholen kunnen dit jaar voor de tweede keer meedoen aan de Koningsspelen. Vorig jaar was deze nationale sportdag zo’n groot succes dat de organisatie en het Koninklijk Huis dit graag voort willen zetten. Gisteren gaf Richard Krajicek het startschot voor de inschrijving op de Prins Willem Alexanderschool in Soest. De Koningsspelen zijn op 25 april.

Vorig jaar deed tachtig procent van alle scholen mee. De dag begint ook dit jaar met een gezamenlijk ontbijt waarna de kinderen beginnen aan een dag vol sport en spel. Natuurlijk mag het lied met bijbehorend dansje ‘Bewegen is gezond’ niet ontbreken. De organisatie wil dit jaar een recordpoging ‘zingen en dansen’ doen met dit nummer. De Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation hopen dat zoveel mogelijk kinderen de sportdag beginnen met dit lied, geschreven door Tjeerd Oosterhuis. De choreografie van de dans is bedacht door Lucia Marthas.

Na deze recordpoging mogen de scholen de rest van de sportdag zelf indelen. Het ontbijt wordt net als vorig jaar verzorgd door supermarkt Jumbo. Scholen kunnen zich tot en met 31 januari aanmelden. 

 

Lees ook:5273 scholen doen mee aan Koningsspelen
Lees ook:Toch al veel inschrijvingen Koningsspelen
Lees ook:Bijna 1,2 miljoen kinderen nemen deel aan Koningsspelen 2016
Lees ook:Scholen dicht tijdens koningsspelen
Lees ook:Prijs voor organisatie Mabel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>