Scholen dicht tijdens koningsspelen

De meivakantie valt dit jaar voor sommige scholen samen met de Koningsspelen. Op 25 april wordt het basisonderwijs getracht mee te doen aan deze sportdag, maar veel scholen zijn die dag al dicht. De organisatie roept gemeenten nu op om de Koningsspelen toch nog zelf te organiseren, al dan niet op een andere dag. 

Pas na bekendmaking van de datum kwam de organisatie achter dit probleem. Zij gingen uit van officiële vakantiedata, die echter niet voor alle scholen in Nederland hetzelfde zijn. Richard Kajicek, hoofd van de organisatie, zegt: “De meivakantie start op 26 april. Achteraf ontdekten we dat een flink aantal scholen ook de week ervoor, omdat daarin ook tweede paasdag valt, vakantie heeft. Het is heel vervelend. We willen echt dat de Koningsspelen een traditie worden. Daarom roepen we langs deze weg gemeenten waar veel scholen dicht zijn op zelf Koningsspelen te organiseren.”

Lees ook:Toch al veel inschrijvingen Koningsspelen
Lees ook:5273 scholen doen mee aan Koningsspelen
Lees ook:Bijna 1,2 miljoen kinderen nemen deel aan Koningsspelen 2016
Lees ook:Ook dit jaar koningsspelen
Lees ook:Programma Koningsdag vanmiddag bekend

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Scholen dicht tijdens koningsspelen

  1. Ans Steendam

    Jammer! Het lijkt me heel mooi als dit een traditie wordt! Alle grootse dingen zijn ooit zo begonnen, van de Elf Stedentocht tot de Olypische Spelen!

      /  
  2. Eva de Lange

    Hallo mevrouw Steendam,

    Dat ben ik helemaal met u eens. Ik hoop dat dit ‘foutje’ een les is voor de komende jaren zodat de koningsspelen een traditie worden. Ieder kind heeft recht op een leuke dag.

    Met vriendelijke groet,

    Eva de Lange

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>