Niet meer zomaar onderzoek naar toekomstig lid Koninklijk Huis

Voortaan mag er niet zomaar onderzoek worden gedaan naar de toekomstige partner van een lid van de koninklijke familie. In elk geval moet hij of zij op tijd op de hoogte zijn van zo’n onderzoek. Dat laat minister Plasterk van Binnenlandse Zaken aan de Tweede Kamer weten op basis van een advies van de toezichthouder op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (CTIVD). 

Minister Plasterk laat aan de Tweede Kamer weten dat voortaan geen onderzoek naar een toekomstig lid van de koninklijke familie mag worden gedaan, zonder medeweten van dit familielid.

Minister Plasterk laat aan de Tweede Kamer weten dat voortaan geen onderzoek naar een toekomstig lid van de koninklijke familie mag worden gedaan, zonder zijn/haar medeweten.

Dit alles is besloten nadat Edwin de Roy van Zuydewijn onlangs beweerde dat zijn leven is verwoest door dergelijke onderzoeken die plaatsvonden in de tijd dat hij een relatie had met prinses Margarita. Zij waren van 2001 tot 2006 getrouwd. Veiligheidsdiensten hebben zonder medeweten van De Roy onderzoek gedaan naar zijn verleden. Het Kabinet der Koningin heeft daar destijds opdracht voor gegeven nadat prins Bernhard een verzoek indiende.

In de Tweede Kamer is uitgebreid gedebatteerd over deze recente uitspraak van De Roy. Door de nieuwe afspraken die zijn gemaakt, moet worden voorkomen dat een situatie zoals die met De Roy in de toekomst nog eens plaatsvindt. In het vervolg moet de geliefde van het lid van de koninklijke familie op de hoogte zijn van van een onderzoek, ook als het gaat om een onderzoek op internet.

De premier zal hiervoor opdracht geven; hij regelt alle zaken omtrent het Koninklijk Huis via zijn ministerie van Algemene Zaken.

Lees ook:Rasmussen op audiëntie bij koning
Lees ook:Fotosessie Lech
Lees ook:NPO heeft oplossing voor lek kersttoespraak
Lees ook:Prinses Alexia begint schoolweek op krukken
Lees ook:Frits Wester over onderhoud Groene Draeck: betaal het lekker zelf!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>