Frits Wester over onderhoud Groene Draeck: betaal het lekker zelf!

Lemsteraak_DE_GROENE_DRAECK_bij_Sail_Amsterdam_2015_(01)Frits Wester zou Prinses Beatrix adviseren de onderhoudskosten voor haar boot de Groene Draeck zelf te betalen. Dit zei de politiek verslaggever zaterdagavond in Blauw Bloed. Hij denkt dat dit de oplossing is voor de discussie rondom de te hoge kosten, die worden betaald door de staat.

Eerder deze week meldde het RTL Nieuws dat Premier Rutte de Tweede Kamer structureel verkeerd heeft geïnformeerd over de onderhoudskosten van De Groene Draeck. Jarenlang stonden de kosten voor zo’n 50.000 euro in de financiële jaarverslagen. In werkelijkheid bedroegen de onderhoudskosten elk jaar meer dan het dubbele. De Groene Draeck, een Lemsteraak, werd in 1957 door het Nederlandse volk cadeau gedaan aan prinses Beatrix. Hoewel het een privéschip van Beatrix was, werd in 2008 bekend dat de Koninklijke Marine al die jaren het onderhoud pleegde. Het schip werd dus betaald met belastinggeld door het ministerie van Defensie.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws op royalty.blog?
www.twitter.com/royaltyblognl
www.facebook.com/royaltyblog

Lees ook:Mark Rutte vindt onderhoudskosten Groene Draeck erg hoog
Lees ook:Bevrijdingsdagconcert
Lees ook:Hier slaapt de Koninklijke familie vannacht
Lees ook:Beatrix heeft plezier in Noorwegen
Lees ook:Beatrix terug op Drakensteyn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>