Vakantie Queen ten einde

De Queen is er een paar weken tussenuit geweest maar haar vakantie zit er nu op. Na zeven weken gaat ze weer aan het werk. Elk jaar vertrekt de 87-jarige Elizabeth vlak voor de kerstdagen naar Sandringham, haar verblijf in de regio Norfolk. Daar gaat ze in elk geval niet weg voor 6 februari, de dag waarop haar vader overleed en zij het ambt van hem overnam. Het is dit jaar 62 jaar geleden van Elizabeth koningin werd. 

Gedurende haar wekenlange vakantieperiode laat de vorstin zich alleen zien bij de wekelijkse kerkdienst. Hier brak ze afgelopen jaar met een traditie door geen bloemen meer van omstanders aan te nemen na afloop van de dienst. Normaal gesproken nam ze hier altijd uitgebreid de tijd voor, maar ze zou de laatste tijd te laat komen voor haar lunch en daarom geen bloemen meer van het publiek aannemen. Dit tot grote verontwaardiging van de omstanders.

Per trein is de Queen nu weer teruggereisd naar Londen om terug aan het werk te gaan. De komende tijd staan er twee buitenlandse bezoeken op haar agenda. Samen met prins Philip reist ze in april af naar Rome om daar paus Franciscus en president Napolitano te ontmoeten. In juni gaan ze naar Normandië voor de 70e herdenking van D-Day; daarop volgt een staatsbezoek aan Frankrijk.

Philip(92) is nog niet met zijn vrouw teruggereisd, hij was gisteren nog op Sandringham als gastheer voor de Game and Wildlife Conservation Trust. Philip is beschermheer van deze organisatie.

Klik hier voor meer informatie over deze stichting. 

Lees ook:Queen neemt geen bloemen aan
Lees ook:Queen bezoekt buitenverblijf Cameron
Lees ook:Queen spreekt tijdens Commonwealth Day
Lees ook:Queen en Philip in Wales
Lees ook:Queen ontvangt Ierse president Higgins

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>