Koning Filip overstelpt met boetes

Koning Filip van België zou de afgelopen maanden overstelpt zijn met bekeuringen die wegens een computerfout bij hem terecht zijn gekomen.
De Belgische koning heeft inmiddels tientallen boetes ontvangen voor grove verkeersovertredingen zoals te hard rijden. Hij zou volgens Het Laatste Nieuws echter helemaal niet zo’n gevaar op de weg zijn en de boetes zijn dan ook te wijten aan een computerstoring.

Waarschijnlijk is het mis gegaan bij de invoering van de nieuwe Belgische nummerplaten. Veel kentekens beginnen met een ’1′. Dit nieuwigheidje is echter nog niet aangepast in alle Franse registratietoestellen. De computer – die nog al eens vastloopt – onthoudt daardoor vaak alleen het cijfer ’1′. Het kenteken van de auto van Filip bestaat ook uit dit cijfer.

De koning hoeft de bekeuringen uiteraard niet te betalen. Dit geldt ook voor de mensen voor wie de bekeuringen eigenlijk bedoeld waren. Zij zijn bij dezen wel gewaarschuwd, maar hoeven niet meer te betalen.

 

Lees ook:Belgisch koningspaar bezoek Frankrijk
Lees ook:Koning Filip naar het buitenland
Lees ook:Beveiliging voor kroost Belgische koning
Lees ook:Belgisch koningspaar in Scandinavië
Lees ook:Filip en Mathilde niet naar Spanje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>