Bevrijdingsdagconcert

Doorheen het hele land vierden we gisteren de vrijheid. Zo ook ons koningspaar, prinses Beatrix en premier Mark Rutte. Zij woonden het traditionele 5 mei-concert bij op de Amstel in Amsterdam. Dit concert wordt elk jaar gehouden als afsluiting van Bevrijdingsdag.

Koningin Máxima was voor de gelegenheid gekleed in een jurk die afkomstig is uit de garderobe van prinses Beatrix. De voormalig koningin droeg dezelfde groene jurk in 1981 tijdens een staatsbezoek aan België. 

Het concert werd verzorgd door bekende en onbekende Nederlanders. Er was dit jaar voor het eerst een verteller in het geheel. Hans Dagelet nam deze rol op zich. Verder brachten Jenny Arean en Wouter Hamel liederen ten gehore. Ook violiste Liza Ferschtman werkte aan de avond mee. 

Lees ook:Programma ‘Beatrix met hart en ziel’
Lees ook:Beatrix bij derde Prins Claus Concert
Lees ook:Veel kijkers bedankfeest Beatrix
Lees ook:Veel familie bij dankfeest Beatrix
Lees ook:Beatrix naar ‘Minerva Twee Eeuwen Concert’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>