Koningsdagconcert in Haarlem

Voorafgaand aan Koningsdag 2014 vindt er in Haarlem een heus Koningsdagconcert plaats. Op dinsdagavond 8 april zijn koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix bij dit speciale concert in de Philharmonie aanwezig. 

De vlag van Luxemburg.

Het festijn wordt uitgezonden op zaterdag 26 april, om 22.30 uur op Nederland 2. De NTR ontfermt zich over de opnamen, waarbij alleen genodigden aanwezig zijn.

Het Koningsdagconcert bestaat uit een gezamenlijk optreden van Holland Baroque Society met jazztrompettist Eric Vloeimans en een ensemble onder leiding van harpiste Gwyneth Wentink.

Het is niet geheel toevallig dat het concert in Haarlem plaatsvindt: de koning en koningin gaan op Koningsdag dit jaar naar Amstelveen en Graft-De Rijp in de provincie Noord-Holland; de provincie waar Haarlem ligt. Koningsdag zelf vindt plaats op 26 april.

 

Lees ook:Programma Koningsdag vanmiddag bekend
Lees ook:Voorbereidingen Koningsdag Amstelveen in volle gang
Lees ook:Beatrix bij derde Prins Claus Concert
Lees ook:Invulling eerste Koningsdag bekend
Lees ook:Koningsdag 2016 online

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>