Invulling eerste Koningsdag bekend

Gisteren maakten de burgemeesters van Amstelveen en Graft-De Rijp het programma voor koningsdag bekend. Op 26 april staat alles in het teken van de eerste Koningsdag. Het feest zal vergelijkbaar zijn met Koninginnedag, zo liet burgemeester Fred de Graaf van Amstelveen weten. Wel wordt er een moderne twist gegeven aan de dag. 
De Graaf:“Ik hoop dat we de richting kunnen aangeven voor toekomstige Koningsdagen.”  Vanwege de troonswisseling vond Koninginnedag vorig jaar niet plaats in de twee gemeenten, maar het programma dat toen al was samengesteld wordt deels in stand gehouden tijdens Koningsdag. Burgemeester Ria Oosterop-van Leussen van Graft-De Rijp zegt blij te zijn met deze mogelijkheid.

Mocht koning Willem-Alexander in de toekomst een andere invulling willen geven aan Koningsdag, dan zal dit pas in 2015 doorgevoerd kunnen worden. Dit jaar staat nog vooral in het teken van de traditionele dag zoals we die kennen, waar ook bijna de gehele koninklijke familie bij aanwezig is.

Gisteren werd bekend welke leden van de familie het feest komen vieren:

Het koningspaar, prinses Beatrix, prinses Margriet, prof. mr. Pieter van Vollenhoven, al hun kinderen met aanhang, prinses Laurentien en prins Constantijn. De prinsesjes gaan niet mee. Dit geldt ook voor prinses Mabel. Bijzonder is dat prins Bernhard wel te zien is tijdens Koningsdag.

 

 

Lees ook:Voorbereidingen Koningsdag Amstelveen in volle gang
Lees ook:Koningsdag in De Rijp kan beginnen
Lees ook:Programma Koningsdag vanmiddag bekend
Lees ook:Eerste Koningsdag groot succes
Lees ook:Koningsdagconcert in Haarlem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>