Pierre Casiraghi wint zeilrace

De zoon van prinses Caroline van Monaco, Pierre Casiraghi, is als eerste over de finish gezeild in de race van Kaapstad naar Brazilië. Bij aankomst in Rio de Janeiro bleek dat hij met het schip ‘Maserati’ ook nog eens een zeilrecord heeft verbroken. Hij ging mee als bemanningslid namens de Yacht Club Monaco op de boot van Giovanni Soldini. 

Pierre is moe maar gelukkig: “Het was geen gemakkelijke race, de weersomstandigheden waren soms erg zwaar”, zo laat hij na afloop weten aan de krant Monaco Matin.

Hij heeft de tocht in tien dagen en ruim 11,5 uur afgelegd. Het oude record is 12 dagen, 16 uur en 49 minuten. Pierre: “Het is puur gevoel van geluk om hier in Rio aan te komen met een record. Het is buitengewoon. We hebben er alles aan gedaan om zo snel mogelijk te zeilen en dat heeft zich op het einde uitbetaald. Ik heb ongelooflijk mooie momenten beleefd. Ik heb enorm veel geleerd.”

Lees ook:Zoon voor Charlotte Casiraghi
Lees ook:Carl Philip doet mee aan Vasalopp
Lees ook:Teamgenoten enthousiast over Harry
Lees ook:Prins Harry is er klaar mee
Lees ook:Frederik luie kroonprins

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>