Frederik luie kroonprins

De Deense krant EkstraBladet weet het zeker: kroonprins Frederik is het meest luie lid van de koninklijke familie van Denemarken. Nadat de krant uitgebreid onderzoek deed naar de officiële werkzaamheden van de familie, bleek dat Frederik het minst uitvoert van iedereen. 

Zelf heeft hij in het verleden herhaaldelijk gezegd dat hij zich dag en nacht inzet voor zijn land. Het Deense hof liet dan ook direct van zich horen om hun zegje te doen en het krantenbericht tegen te werpen. Want, lang niet alle werkzaamheden van de prins staan vermeld in de openbare agenda. Hij is naast deze activiteiten onder meer druk met het voorbereiden van zijn bezoeken en het ontvangen van mensen.

Volgens de krant heeft de prins vorig jaar negentig dagen gewerkt. Dit is net een dagje meer dan zijn Zweedse collega Victoria maar aanzienlijk minder dan prins Charles, die 189 dagen op pad was voor zijn land. Koningin Margrethe – Frederiks moeder – werkte 124 dagen, terwijl de Britse Queen 181 dagen in touw was.

Het turven van deze werkzaamheden is overigens niet volledig betrouwbaar omdat sommige koningshuizen niet al hun activiteiten in de agenda melden. Hierin wordt per koninklijke familie onderscheid gemaakt.

Kroonprins Frederik aan het werk. Foto: Deense hof.

Lees ook:Frederik en Mary naar Polen
Lees ook:Frederik terug in Sotsji
Lees ook:Nieuwjaar voor royals
Lees ook:Jaaroverzicht 2015 van het Koninklijk Huis online
Lees ook:Jarige prins Maurits

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>