Documentaire Jorge Zorreguieta

Maandag 17 februari zendt de IKON een documentaire uit over Jorge Zorreguieta, de vader van koningin Máxima. ‘De Dwaze Zoon – spreken en zwijgen over de zaak Zorreguieta’, is gemaakt door filmmaker Matte Mourik en gaat over zijn persoonlijke ervaringen in de zaak Zorreguieta. Hij was de Argentijnse onderminister van Landbouw ten tijde van het regime van Jorge Videla. De documentaire wordt op Nederland 2 uitgezonden om 21.00 uur. 

Zowel Matte als zijn vader – dichter en diplomaat Maarten Mourik – zetten in het verleden hun handtekening onder verschillende aangiftes tegen de vader van Máxima. De documentaire bevat onder meer een videodagboek waarin Mourik laat zien hoe hij tot het besluit kwam de aangifte te ondertekenen.

In totaal bevat de film drie verschillende verhaallijnen, waaronder ook een portret van de Argentijnse Alejandra Slutzky, mede-aanklager in de zaak tegen Zorreguieta. Haar vader was één van de slachtoffers van het Videla regime.

Ze was veertien toen haar vader werd ontvoerd. Daarna heeft ze niets meer van hem vernomen. Zelf vluchtte Alejandra naar Nederland, het land waar later Máxima ook kwam wonen. 

 

Lees ook:Delphine Boël zet proces tegen koning Albert II voort
Lees ook:Kate Middleton geeft eerste tv-interview
Lees ook:Nog een documentaire over Harry
Lees ook:Kijktip: documentaire Harry op Noordpool
Lees ook:Zweeds koningspaar bezoekt Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>