Royals bij heiligverklaring pausen

Vandaag zijn in Rome twee pausen heiligverklaard door de huidige katholiek leider Franciscus. Dit trok behalve zo’n 1,5 miljoen toeschouwers ook veel royals die de speciale dienst in Rome niet wilden missen. 

Zo waren namens België koning Albert II, koningin Paola en prinses Astrid aanwezig. Ook het Spaanse koningspaar en de Groothertog en Groothertogin van Luxemburg waren van de partij. Voorafgaand aan de dienst hebben ze een ontmoeting met de paus gehad. Dit was een privébezoek en de sfeer was gemoedelijk.  

Er zijn vandaag twee pausen heiligverklaard: Johannes XIII en Johannes Paulus II.

Behalve royals was er ook een aantal regeringsleiders en andere prominenten aanwezig. Zo was president Mugabe er, net als president Bronislav Komorowski van Polen. Hij werd vergezeld door een groot aantal Polen, een volk dat trots is dat hun paus heiligverklaard is.

Namens Nederland is minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken naar Rome afgereisd.  

Lees ook:Belgisch paar naar heiligverklaring paus
Lees ook:Harry naar herdenking Mandela
Lees ook:Belgische koningshuis herdenkt familieleden
Lees ook:Herdenking Mandela in Groot-Brittannië
Lees ook:Fotosessie Lech afschaffen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>