Belgische koningshuis herdenkt familieleden

Een deel van de Belgische koninklijke familie woonde gisteren in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Laken een eucharistieviering bij die werd opgedragen aan overleden familieleden. Koning Filip, koningin Mathilde, Koning Albert II, koningin Paola en prins Laurent waren bij de dienst aanwezig. De echtgenote van Laurent, prinses Claire, liet wederom verstek gaan. Ook prinses Astrid en prins Lorenz waren er niet bij. 

De Belgische koning Filip en koningin Mathilde tijdens de Blijde Intrede.

Deze dienst wordt gehouden in de Onze-Lieve-Vrouwekerk omdat er onder het gebouw een koninklijke crypte zit. Daarin zijn voormalig vorsten, vorstinnen en andere koninklijke familieleden uit België bijgezet.

Prins Laurent zorgde aan het eind van de dienst voor een klein opstootje toen zijn auto niet snel genoeg werd voorgereden. Hij sprak een aantal bewakers boos aan op het feit dat hij naar zijn zin te lang op zijn bolide moest wachten. Uiteindelijk bleek dat zijn auto ingebouwd stond en dat het daardoor even duurde voordat er weggereden kon worden.

Lees ook:Filip herdenkt WOI
Lees ook:Beveiliging voor kroost Belgische koning
Lees ook:Belgisch koningspaar in Scandinavië
Lees ook:Laurent heeft longontsteking
Lees ook:Filip en Mathilde niet naar Spanje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>