Albert en Charlène bij Olympische Spelen

Ondanks alle kritiek beloven het vorstelijke Olympische Spelen te worden. Het hof van Monaco laat weten dat prins Albert II en prinses Charlène vrijdagavond bij de openingsceremonie in Sotsji aanwezig zijn. 

Daarna blijven ze in Rusland om hun atleten aan te moedigen. Voor Monaco doen er in totaal zes sporters mee aan het bobsleeën en alpineskiën.

Albert mag als lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) eigenlijk niet ontbreken bij de Spelen. Het IOC telt meer royale leden want ook groothertog Henri van Luxemburg en de Britse prinses Anne zijn lid van het comité. Koning Willem-Alexander is sinds zijn inhuldiging geen lid meer.

Sinds 1920 doet Monaco mee aan de Olympische Zomerspelen, pas sinds 1984 doet het landje ook mee aan de Winterspelen. Tot op heden zijn de sporters nog nooit met een medaille naar huis teruggekeerd. 

Prins Albert II kan het goed vinden met de Russische leider Poetin. Een aantal maanden geleden bleek dit weer toen Poetin hoogstpersoonlijk een bijzondere Olympische fakkel overhandigde aan de prins. Albert bezit een grote collectie van deze fakkels, die onlangs zijn tentoongesteld in het Goem-warenhuis aan het Rode Plein. Deze fakkels behoren tot de privécollectie van Albert.

 

 

Lees ook:Groothertog Henri naar Sotsji
Lees ook:Willem-Alexander vijf dagen in Sotsji
Lees ook:Prinses Charlène gespot met andere man
Lees ook:Koningspaar wenst paralympische sporters succes
Lees ook:Royals bij Olympische Spelen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Albert en Charlène bij Olympische Spelen

  1. ans van der drift.

    dat ze toch nog steeds zo jaloers zijn !!!
    laat toch die mensen met rust ,ze doen niemand kwaad .
    ik kijk iedere dag ,en geniet van het leuke stel ,en charlene
    is een hele mooie prinses ,ze doet het heel goed .
    mag ze ook eens plezier hebben,ik ben blij dat hij er werk
    van maakt.een hele hoge boeten is op ze plaats.ans

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>