Carl XVI Gustaf toch naar Noors feest

Na veel commotie hebben koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia van Zweden besloten om toch naar de viering van het 200-jarig bestaan van de Noorse grondwet te gaan. Dit laat de Noorse nationale omroep NRK weten.

Aanvankelijk sloeg het paar de uitnodiging af omdat het niet gebruikelijk is dat de Zweedse koning naar buitenlandse nationale feestdagen gaat. Dit viel niet in goede aarde bij de Noren. Nu blijkt dat er ‘s avonds ook een evenement plaats zal vinden, besluit het koningspaar alsnog naar Noorwegen af te reizen.

Omdat de band tussen Zweden en Noorwegen goed is, had men verwacht dat Carl XVI Gustaf en Silvia op 17 mei zeker bij de feestelijkheden zouden zijn. Na veel kritiek op hun besluit om niet te komen, geven ze nu aan toch naar Noorwegen af te reizen. Ze zijn niet bij de viering van de nationale feestdag zelf, maar gaan ‘s avonds wel naar het speciale jubileumevenement in Eidsvoll.

 

Lees ook:Carl XVI Gustaf niet bij Deens feest
Lees ook:Zweeds koningspaar in Nederland
Lees ook:Programma bezoek Zweeds koningspaar
Lees ook:Zweeds koningspaar bij langlaufen
Lees ook:Bevalling Madeleine in New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>