Royal van de week: Prins Carlos de Bourbon de Parme

Deze zondag is prins Carlos de royal van de week. De zoon van prinses Irene domineerde het nieuws, omdat zijn buitenechtelijke zoon hem voor de rechter sleept.

Hugo Klynstra eist de achternaam en titel van zijn vader op. Dat kan hij doen omdat sinds 1994 de wet op de adeldom is veranderd. Prins Carlos verzet zich daartegen, maar wel met pijn in het hart en in de eerste plaats om ‘dynastieke’ redenen. Als hoofd van het koningshuis Bourbon-Parma heeft hij zich te houden aan de regels en wetten van zijn Huis, en die staan zo’n titelverlening aan een buitenechtelijk kind niet toe.Buitengesloten
Prins Carlos was graag betrokken geweest bij de geboorte en jonge jaren van zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra. Dat werd echter tegengehouden door Birgitte Klynstra, de moeder van de in 1997 geboren jongen. Carlos heeft zijn vaderschap wel erkend en heeft zijn kind financieel gesteund. Dat blijkt uit een reconstructie door het tijdschrift Royalty dat vrijdag is verschenen.

Tot nu toe werd er, ook in mediaberichten, altijd van uitgegaan dat prins Carlos geen contact had en wilde met zijn zoon. Hij werd voor een voldongen feit geplaatst toen zijn toenmalige vriendin hem vertelde dat ze zwanger was. Dat was haar wens, maar het was geen gezamenlijk besluit, zoals de prins kort na de geboorte in een verklaring liet weten. Klynstra besloot het kind, dat ze onder meer de namen Carlos Hugo gaf, alleen op te voeden. Pas enkele jaren geleden is er voor het eerst contact tot stand gekomen tussen vader en zoon. Beiden staan nu echter tegenover elkaar in de rechtbank.

Carlos trouwde in 2010 met de journaliste Annemarie Gualthérie van Weezel. Het paar heeft twee dochters en verwacht dit voorjaar een derde kind.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws op royalty.blog?
www.twitter.com/royaltyblognl
www.facebook.com/royaltyblog

Lees ook:Doop dochter Carlos en Annemarie in Italië
Lees ook:Jaime wordt ambassadeur bij Vaticaan
Lees ook:Claire van Luxemburg zwanger
Lees ook:Prinses Carolina deelt babykiekje
Lees ook:Zoon voor Charlotte Casiraghi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>