Beatrix op Sint Maarten

Terwijl het in Nederland zo langzamerhand zomers weer wordt, zoekt prinses Beatrix alvast echt warme temperaturen op. Ze is deze dagen te vinden op Sint Maarten, waar ze het Koninkrijksjeugdparlement opent. 

Aan dit parlement doen jongeren mee uit Nederland, Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Ze praten met elkaar over de toekomst van het koninkrijk.

Dit alles is in het teken van de 200 jaar koninkrijk. Ook Ank Bijleveld is naar het eiland afgereisd. Zij is voorzitter van het Nationaal Comité dat de festiviteiten rond 200 jaar Koninkrijk organiseert.

De prinses kwam enigszins vertraagd op het eiland aan vanwege computerproblemen in het vliegtuig, maar eenmaal geland kreeg ze en meer dan warm onthaal. De bevolking ziet haar nog steeds als hun koningin, terwijl ze het stokje natuurlijk al ruim een jaar aan haar zoon heeft overgedragen. Toch is en blijft Beatrix voor de eilanders een ware koningin.

Gedurende drie dagen lang woont de prinses verschillende zittingen bij en ze houdt hier en daar een toespraak. Ook schudt ze deze dagen menig hand.

Vandaag maakt Beatrix een excursie op het water. Dit doet ze in haar rol van beschermvrouw van de Dutch Caribbean Nature Alliance: een regionaal netwerk van beschermde natuurgebieden dat helpt met het behoud van die gebieden op de zes Caribische eilanden van het Koninkrijk.

Vanavond ontmoet de prinses de deelnemers van het jongerenparlement uit Nederland, Aruba en Curaçao.  

Lees ook:Beatrix bij Four Freedom Awards
Lees ook:Prinses Charlène gespot met andere man
Lees ook:Willem-Alexander loopt vandaag achter de kruiwagen
Lees ook:Prinses Laurentien naar Colombia
Lees ook:Eerste kersttoespraak koning Willem-Alexander

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>