Zaak Nieuwe Revu voor rechter

Vandaag moet de Nieuwe Revu voor de rechter verschijnen en zich verantwoorden over de beelden zij vorig jaar in hun blad publiceerden. Daarop was prinses Amalia te zien op het hockeyveld. Dit soort foto’s mogen volgens de regels en mediacode van de Rijksvoorlichtingsdienst niet openbaar worden gemaakt.

Hier had de redactie van Revu echter lak aan. Zij publiceerden de foto’s omdat zij vinden dat de mediacode niet past in de moderne democratie. De RVD startte meteen een bodemprocedure en vandaag is er een zitting.

Daarbij wordt het Koninklijk Huis vertegenwoordigd door huisadvocaat Arnold Croiset van Uchelen en landsadvocaat Willem Heemskerk. 

Sinds 2005 zijn er speciale regels opgesteld door het Koninklijk Huis en de RVD om te zorgen dat de privacy van de Oranjes zoveel mogelijk gewaarborgd wordt. De pers moet de familie met rust laten wanneer zij niet in functie ergens verschijnen. In ruil daarvoor vinden er jaarlijks een paar speciale fotomomenten plaats. 

Lees ook:Cristina voor de rechter
Lees ook:Koning en koningin op pad
Lees ook:Koninklijk Huis Facebook is succes
Lees ook:Foto´s: William en Kate met George en Charlotte in de sneeuw
Lees ook:Beatrix bij herdenking Mandela

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>