1 jaar koning Willem-Alexander

De troonswisseling is vandaag precies een jaar geleden dus Willem-Alexander is alweer een jaar koning van Nederland. Menig peiling en enquête trekt de conclusie dat de koning er een goed jaar op heeft zitten. Hij is populair en dit geldt zeker ook voor koningin Máxima. 

De nieuwe koning heeft een aantal veranderingen doorgevoerd in bijvoorbeeld de hofhouding. De modernisering is al in gang gezet toen Beatrix nog koningin was, veel veranderingen zijn daardoor zeer geleidelijk gegaan. Een paar leden van de hofhouding zijn inmiddels met pensioen of vervangen. Ook is er tegenwoordig een ICT-manager aan het hof.

Het koningspaar heeft een bewogen jaar achter de rug; vol kennismakingsbezoeken in binnen- en buitenland. Komend jaar staan er minder kennismakingen op het programma, maar de agenda loopt wel weer aardig vol.

Zo staat er een streekbezoek op de agenda: begin mei gaan de koning en koningin naar de Achterhoek om daar één dag door te brengen. Ook gaan ze op handelsreis naar Duitsland en in juni brengen ze een staatsbezoek aan Polen. Ook gaan ze naar Normandië om te herdenken dat de geallieerden daar op 6 juni zeventig jaar geleden landden. Daar worden ze onder meer vergezeld door de Britse prins William en hertogin Catherine.

 

Lees ook:Vakantie Queen ten einde
Lees ook:Koning en Koningin bezoeken morgen West-Brabant
Lees ook:Maxima gaat morgen weer aan het werk
Lees ook:Het weekend van de Marokkaanse koning in Amsterdam
Lees ook:Drukke week voor onze royals

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>