Koning en koningin druk met Koningsspelen

Door heel Nederland houden basisscholen vandaag voor de tweede keer in de geschiedenis de Koningsspelen. De koning mag bij dit feest niet ontbreken: hij opent de spelen op een school in Ens. Zijn vrouw gaat naar Wassenaar om haar eigen dochters aan te moedigen.

Máxima is als vrijwilligster actief op de Wassenaarse Bloemcampschool. Daar wordt een sponsorloop voor het goede doel gehouden, waarbij de drie prinsesjes geld inzamelen voor een zeldzame botziekte.

Koning Willem-Alexander vertelde hier al over in het Jeugdjournaal. Hij zei: “Ik vind het jammer dat ik er niet bij kan zijn, maar het is goed dat Máxima erbij is op school als vrijwilligster.”

De koning heeft een drukke dag, want in Ens bezoekt hij drie basisscholen. Hij gaat eerst naar de Horizon voor de opening, daarna naar het Lichtschip en tot slot bezoekt hij basisschool de Regenboog.

 

Lees ook:Shownieuws spreekt Maxima bij bijzonder concert
Lees ook:Agenda van koning Willem-Alexander
Lees ook:Prins Laurent is prins zijn soms beu
Lees ook:Koningspaar in Noordrijn-Westfalen
Lees ook:Koning op de wadden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>