Koningsdag in De Rijp kan beginnen

De allereerste Koningsdag die in ons land gevierd gaat worden, komt steeds dichterbij. De gemeenten die de koninklijke familie dit jaar ontvangen, zijn dan ook ontzettend druk met alle voorbereiden. Amstelveen en De Rijp zijn er al bijna klaar voor. Afgelopen weekend werden de laatste voorbereidingen al getroffen in De Rijp. Het feest kan dus beginnen! 

RTV Noord-Holland meldt dat de acts die bewoners van De Rijp gaan opvoeren voor de royals nog eens extra goed zijn geoefend.

Zo hebben de bloemenkinderen het overhandigen van de boeketten geoefend. Ouders namen de rol van koning en koningin tijdelijk op zich, zodat de kinderen goed konden repeteren. En burgemeester Ria Oosterop nam de ontvangst door. Dit deed ze samen met een klein deel van het koor. Ze zei: “Het begint nu toch echt te kriebelen.”

In De Rijp staat Koningsdag in het teken van een reis naar het verleden. Ambachten, belangrijke personen en gebeurtenissen uit het verleden komen hierbij aan bod.

Ook staat er een tocht per boot op de familie te wachten en de royals kunnen zich vast verheugen op een speciaal biertje: de ‘Woeste Willem’.

Lees ook:Invulling eerste Koningsdag bekend
Lees ook:Eerste Koningsdag groot succes
Lees ook:Programma Koningsdag vanmiddag bekend
Lees ook:Voorbereidingen Koningsdag Amstelveen in volle gang
Lees ook:Pieter van Vollenhoven 75

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>