Onthulling staatsieportretten op 24 april

Nederland heeft even geduld moeten hebben maar op 24 april worden de drie staatsieportretten van koning Willem-Alexander onthult! Dit vindt plaats op Paleis Het Loo in Apeldoorn, waar minister Jet Bussemaker van OCW de eer krijgt om de portretten te onthullen. 

Het Mondriaan Fonds maakte dit gisteren bekend. Het Fonds is door het ministerie van OCW en de Rijksvoorlichtingsdienst aangesteld om de totstandkoming van de staatsieportretten van de koning te verzorgen. Zij zochten in eerste instantie twaalf kunstenaars uit die een schets mochten maken van de koning.

Uit die groep bleven uiteindelijk drie kunstenaars over die aan een definitief portret mochten werken. Dit zijn Iris van Dongen, Rineke Dijkstra en Femmy Otten. De afgelopen maanden hebben ze hard gewerkt aan hun definitieve werk.

De portretten komen te hangen in bijvoorbeeld ministeries, gemeenten en ambassades.

Lees ook:Schetsen staatsieportretten koning bekend
Lees ook:Staatsieportretten Beatrix geveild
Lees ook:Portret Wilhelmina ontdekt
Lees ook:Nieuw portret van de Queen
Lees ook:Boek over Claus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>