Druk eerste jaar als koningspaar

Onze royals hebben een bewogen jaar achter de rug. Gedurende het eerste jaar dat Willem-Alexander als koning door het leven ging, heeft hij beslist niet stilgezeten. Hetzelfde geldt voor zijn vrouw, moeder en andere familieleden. De NOS heeft berekend hoe vaak de leden van de koninklijke familie in het afgelopen jaar op pad waren.  Koning Willem-Alexander had zestig afspraken die hij alleen aflegde, maar hij ging ook 33 keer samen met koningin Máxima het land in. Bovendien was hij nog dertig keer met andere familieleden te zien.

De koningin had nog eens zestig solo-verplichtingen. Vaak ging ze daarvoor naar het buitenland, waar ze in totaal 43 dagen te vinden was. Niet alleen was ze voor kennismakingsbezoeken in het buitenland, ze bracht ook veel tijd door in haar functie van speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon.

Ook haar schoonmoeder heeft het afgelopen jaar – het eerste jaar dat ze weer als prinses door het leven ging – niet stilgezeten. Maar liefst vijftig keer was ze te zien.

Lees ook:Amadeo gaat trouwen
Lees ook:Prinses Margriet promoot vuurwerkbril
Lees ook:Queen bezoekt buitenverblijf Cameron
Lees ook:Koning naar Kröller-Müller
Lees ook:De Europese royals zijn terug van wintersport

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>