Bijenvolk voor de koning

Landgoed de Horsten is niet meer alleen een plek waar veel Nederlandse royals wonen; sinds kort woont er ook een bijenvolk. De bijen zijn door televisieprogramma Vroege Vogels cadeau gedaan aan ons koningspaar.

Willem-Alexander nam het bijenvolk persoonlijk in ontvangst. Presentator Menno Bentveld van Vroege Vogels was hierbij aanwezig en hij vertelde dat het gaat om duizenden bijen: werksters, darren en natuurlijk mag een koningin niet ontbreken.

Menno: “Het zou prachtig zijn als het koninklijk paar een ‘eigen volk’ heeft op het eigen landgoed, dachten we. En het is ook echt een bij die behoorlijk oranje kleurt.”

De Oranjes hebben vaker een bijenvolk om zich heen want ook in de Prinsessetuin van paleis Noordeinde staat een bijenkast.

De bijen zijn grootgebracht door Vroege Vogels. Dit deden de programmamakers in samenwerking met imker Pim Lemmers. Lemmers stelt dat de bijen als het ware te houden zijn als huisdieren en de prinsesjes hoeven dan ook niet bang te zijn voor de diertjes.

Vandaag is in de uitzending van Vroege Vogels te zien hoe de koning zijn nieuwe volk in ontvangst neemt.

 

Lees ook:Kerstboom op maat voor Estelle
Lees ook:16.000 paaseiren verstopt op Paleis Soestdijk
Lees ook:William en Harry bij Graceland
Lees ook:Koningspaar wenst paralympische sporters succes
Lees ook:Kamerleden bezoeken koning

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>