Koning en Amalia bij Soldaat van Oranje

De cast van de musical Soldaat van Oranje kon afgelopen vrijdag rekenen op bijzondere gasten in de zaal. Koning Willem-Alexander en prinses Amalia bezochten de musical, die gaat over Engelandvaarder Erik Hazalhoff Roelfzema. Hij speelde een belangrijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd aan het eind van de oorlog door koningin Wilhelmina aangesteld als haar persoonlijk adjudant. 

De koning is al een aantal keer naar de musical geweest, maar zijn dochter was er voor het eerst. Na de show mochten ze de cast ontmoeten. Dat is vrij gebruikelijk wanneer koninklijke gasten aanwezig zijn bij een musical.

De productie meldt dat zij een aantal uur voorafgaand aan de voorstelling te horen krijgen dat er koninklijke gasten in de zaal komen zitten. Er staan standaard een paar stoelen klaar voor hoge gasten die al dan niet privé naar de musical willen.

Soldaat van Oranje is de langstlopende musical die Nederland ooit heeft gekend. De cast heeft er al ruim duizend voorstellingen opzitten.

Lees ook:Hier slaapt de Koninklijke familie vannacht
Lees ook:Oranje-wandeling door paleistuinen en paleispark Het Loo
Lees ook:Veel kijkers bedankfeest Beatrix
Lees ook:Royals bij heiligverklaring pausen
Lees ook:Royalty.blog bij open dag school prinses Amalia

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>