Nieuwe auto voor de koning

Koning Willem-Alexander is de trotse bezitter van een gloednieuwe auto. Hij heeft een Audi A8 gekocht en breekt hiermee een traditie, want sinds jaar en dag rijden Beatrix en Willem-Alexander door het land in Volvo’s. De nieuwe dienstauto is speciaal in Nederland aangepast aan alle eisen van de koning.

Zo is hij gepantserd en zit er een 6.3-liter W12 motor in van 500 pk. De wagen weegt zo’n 3700 kilo en is 45 centimeter langer gemaakt. Bovendien is hij voorzien van een koelkast en televisie. De bolide kost ongeveer 600.000 euro.

De auto is in de kleur gespoten die alle auto’s aan het hof hebben en het kenteken is AA-86. 

Lees ook:Vorstelijke bolide William en Catherine
Lees ook:Prins Maurits is voor elektrisch rijden
Lees ook:Auto met Pieter rijdt hert aan
Lees ook:Hert aanrijding Pieter dood gevonden
Lees ook:Koning Filip overstelpt met boetes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>