Constantijn: ‘Rustig zal Laurentien nooit worden’

Prins Constantijn denkt niet dat zijn vrouw Laurentien vaker thuis is nu ze geen voorzitter meer is van de Stichting Lezen & Schrijven. Dit zegt hij tijdens de afscheidsreceptie voor de prinses, die vanaf januari 2014 geen voorzitter meer is van de door haar opgerichte stichting. Ze keert de organisatie echter niet de rug toe; ze blijft actief als erevoorzitter. 

Constantijn zegt na afloop van het emotionele afscheid: “Ze vindt altijd wel iets om zichzelf bezig te houden. Rustig zal het nooit worden. Ze was er continu mee bezig. Het was heel leuk om te volgen hoe de stichting zich heeft ontwikkeld van vooral ideeën naar daadwerkelijk aanpakken.” Laurentien is gedurende tien jaar lang met de stichting bezig geweest. Ze heeft haar strijd tegen laaggeletterdheid steeds verder uitgebreid, tot het punt waar de stichting nu staat.

Thuis zorgen Laurentien en Constantijn dat hun drie kinderen op taalgebied niets tekort komen. Constantijn: “Het was vooral veel voorlezen. Nu wordt het steeds meer zelf lezen. Onze kinderen gaan naar een Franstalige school, maar we vinden het heel belangrijk dat ze hun Nederlands bijhouden. Dat doen ze via een online-taalprogramma. Eloise schrijft veel gedichten. In het Nederlands. Dat is kennelijk toch de taal van het hart.” Eloise is de oudste dochter van het paar.

Prins Constantijn en prinses Laurentien in 2009. Foto: Koninklijk Huis.

Lees ook:Prinses Laurentien viert vandaag haar 48e verjaardag!
Lees ook:Afscheid Laurentien emotioneel
Lees ook:Stichting neemt afscheid van Laurentien
Lees ook:Zweeds koningspaar blij met tweede kleindochter
Lees ook:Royal van de week: Prins Constantijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>