Oranje-wandeling door paleistuinen en paleispark Het Loo

Vanaf 1 april kunnen museumbezoekers van Paleis Het Loo weer via de barokke tuinen een gratis wandelroute volgen door een deel van Paleispark Het Loo. Via een tourniquet achter de Colonnades is een verbinding gemaakt met het achterliggende park. Deze ‘Oranje-wandeling’ voert langs de veldvijvers met het badpaviljoen, theepaviljoen en de koninklijke botenhuizen.

Paleis Het Loo, de barokke tuinen en het achterliggende paleispark horen bij elkaar. Het hofleven speelde zich behalve in het paleis ook af in de tuinen en het paleispark, waar de Oranjes wandelden, voeren en zwommen. De Oranje-wandeling door een gedeelte van het paleispark duurt een uur. De route is toegankelijk voor rolstoelen. Wandelaars met een geldig entreebewijs voor het museum kunnen tot 15.30 uur gebruik maken van de uitgang aan het einde van de paleistuinen en dienen voor 16.30 uur terug te keren (i.v.m. de sluiting van het paleis om 17.00 uur).  Indien een museumbezoeker de wandeling wil uitbreiden dient deze in het bezit te zijn van een geldige dagkaart voor Paleispark Het Loo, verkrijgbaar bij de automaten die bij de twee ingangen van het park staan. De wandeling is tot en met 31 oktober te bewandelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paleis Het Loo

Postadres:                     Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn; Ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg

Geopend:                      paleis en tuinen gehele jaar dinsdag t/m zondag en feestdagen 10:00-17:00 uur

Routebeschrijving:        A1 en A50 afslag Paleis Het Loo en vervolgens ANWB-borden volgen

Navigatieadvies:           Amersfoortseweg (7313 AA)

Informatie:                    055 577 24 00 of paleishetloo.nl/de-oranje-wandeling of kroondomeinhetloo.nl

Persinformatie:             Marketing & Communicatie, +31 (0)55 577 24 63 / 448

 

Paleis Het Loo wordt gesteund door de BankGiro Loterij

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws op royalty.blog?
www.twitter.com/royaltyblognl
www.facebook.com/royaltyblog

Lees ook:Voorjaarsvakantie op Paleis het Loo in Apeldoorn
Lees ook:Tip: Valentijnsdag op Paleis Soestdijk
Lees ook:Bløf gaat optreden in de tuin van Paleis Soestdijk
Lees ook:Maxima bezoekt Dorpshuis in Nieuwer ter Aa
Lees ook:Koninklijk Huis Facebook is succes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>