De woorden van koning Filip aan Belgie

In een korte mededeling heeft koning Filip zijn medeleven betoond aan de slachtoffers en de nabestaanden van de aanslagen. De koning dankte ook de hulpdiensten en riep op om het vertrouwen in onszelf te behouden.

Boodschap van Zijne Majesteit de Koning
Brussel, 22 maart 2016

Dames en heren,

Vandaag is ons land in diepe rouw. Voor ieder van ons zal deze 22 maart nooit meer een dag zijn als een andere. Heel ons land draagt de pijn van de levens die gebroken zijn, van de diepe wonden die geslagen zijn.

Mathilde en ik delen in uw leed – u die een naaste hebt verloren of die bij de laffe en verwerpelijke aanslagen van vandaag gewond bent geraakt.

Onze welgemeende steun gaat uit naar de hulp- en veiligheidsdiensten. Onze dankbaarheid gaat ook uit naar allen die spontaan hun hulp aanbieden.

Tegenover wat ons bedreigt, zullen we samen met vastberadenheid, met kalmte en waardigheid blijven reageren. Laten we het vertrouwen in onszelf behouden. Dit vertrouwen is onze kracht.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws op royalty.blog?
www.twitter.com/royaltyblognl
www.facebook.com/royaltyblog

Lees ook:Koning Filip spreekt om 19 uur het volk toe
Lees ook:De toespraak van de Koning bij het staatsbanket in Frankrijk
Lees ook:Amalia schaats vanmiddag voor watervoorziening in Benin
Lees ook:Filip herdenkt WOI
Lees ook:Koning Abdullah op de koffie bij Obama

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>