Willem-Alexander loopt vandaag achter de kruiwagen

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn zaterdag aan de slag gegaan bij speeltuin- en buurtvereniging Vreugdeoord in Alphen aan den Rijn. Deze buurt- en speeltuinvereniging bestaat al sinds 1951 en is dé ontmoetingsplek voor de buurt. De Koning en Koningin hebben meegewerkt aan het kruien van nieuw zand naar de zandbak en het reinigen van de speeltoestellen.

Prinses Beatrix, Prins Constantijn, Prins Floris en Prinses Aimée hebben zich op vrijdagochtend ingezet bij de Prinses Máxima Manege in Den Dolder, een hippisch therapeutisch centrum voor mensen met en zonder een beperking. Wekelijks komen zo´n 200 kinderen en volwassenen met een lichamelijke, zintuiglijke of psychische beperking naar de manege om met behulp van paarden hun welzijn te bevorderen. De Koninklijke Familie ging aan de slag met timmer- en schilderwerk, het begaanbaar maken van bospaden voor ruiters en hun begeleiders en het rijden met een huifbed voor mensen met een meervoudige beperking.

Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven hielpen vrijdagmiddag mee in het Brandweer- en Stormrampenmuseum in Borculo. Zij poetsten met andere vrijwilligers de brandweerwagens en maakten het museum klaar voor het nieuwe seizoen. Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita verzorgden een vroege paaslunch voor ouderen in de Haagse Rode Kruiswinkel.

NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en vindt dit jaar voor de twaalfde keer plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart. De actie vindt tegelijkertijd ook plaats op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en Sint Eustatius. In totaal zijn er ruim 9.200 klussen aangemeld en worden er 350.000 vrijwilligers verwacht. Het fonds wil met NLdoet vrijwilligerswerk meer, anders en breder onder de aandacht brengen, achterstallige klussen bij maatschappelijke organisaties aanpakken en mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vrijwilligerswerk.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws op royalty.blog?
www.twitter.com/royaltyblognl
www.facebook.com/royaltyblog

Lees ook:Oranjes actief tijdens tiende NLdoet
Lees ook:Maxima bezoekt Dorpshuis in Nieuwer ter Aa
Lees ook:Maxima noemt dochter Alexia “echte doorzetter“
Lees ook:Onthulling staatsieportretten op 24 april
Lees ook:Margriet lanceert Zonnebloempendelbus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>