Koning opent zeewiercentrum Texel

Zeewier… niet iets waar de meeste mensen zich normaal gesproken dagelijks mee bezig houden. Toch wordt er binnenkort een speciaal zeewiercentrum geopend door koning Willem-Alexander. Dit centrum is onderdeel van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee op Texel.

Texel; het eiland waarop het zeewiercentrum wordt geopend.

De koning reist op 15 april dan ook af naar het waddeneiland om daar de opening van het centrum te verrichten. Voorafgaand aan het officiële moment is er een rondrit over Texel waarbij de gemeente uitleg geeft over de manier waarop het eiland omgaat met de zoetwatervoorziening.

Maar wat doet het zogenoemde zeewiercentrum nu precies? Onderzoekers richten zich hier op de soorten zeewier die er zijn en ze bekijken welke het meest geschikt zijn voor teelt in de Noordzee. Ook houden de wetenschappers zich bezig met de ecologische gevolgen van de zeewierteelt. Want, zo zeggen ze: zeewier heeft de toekomst. Wier kan namelijk worden gebruikt in brandstof of voedsel.

Iets dat onze koning als waterdeskundige en -liefhebber zeer zal boeien…

Lees ook:Koning op de wadden
Lees ook:Willem-Alexander opent sportcomplex
Lees ook:Constantijn: ‘Rustig zal Laurentien nooit worden’
Lees ook:Prinses Charlène gespot met andere man
Lees ook:Royaal gegoogeld in 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>