Doop dochter Carlos en Annemarie in Italië

De tweede dochter van prins Carlos de Bourbon de Parme en prinses Annemarie wordt in april in Italië gedoopt. Het meisje met de namen Cécilia Maria Johanna Beatrix wordt gedoopt in Piacenza. Cécilia is het vierde kleinkind van prinses Irene. 

Dit laat de woordvoerder van het paar weten. Wie er bij de doop aanwezig is en wie de doopouders van het prinsesje worden, is nog niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de doop in kleine kring zal plaatsvinden in de kathedraal van de plaats. Bisschop Mgr. Gianni Ambrosio mag Cécilia dopen.

Ze kwam vorig jaar oktober ter wereld in het Haagse Bronovo Ziekenhuis; meer dan een maand te vroeg, maar ze maakt het uitstekend. Cécilia heeft één zusje, prinses Luisa Irene Constance Anna Maria (2012). Carlos en Annemarie Gualthérie van Weezel trouwden in juni 2010 in Brussel. Annemarie is journaliste en dochter van politicus Hans Gualthérie van Weezel.

Het is niet geheel toevallig dat prins Carlos en prinses Annemarie kiezen voor een Italiaans doopfeestje. Carlos staat aan het hoofd van de familie De Bourbon de Parme en is hertog van Parma en Piacenza. 

Sinds het overlijden van zijn vader Carlos Hugo is Carlos hertog van Parma; een titel die in Nederland overigens niet wordt erkend. Hij staat hiermee aan het hoofd van het huis Bourbon-Parma. In 2010 werd hij tijdens een mis ter nagedachtenis van zijn vader geïnstalleerd als grootmeester van de Constantijnse Orde van Sint-Joris. Dit is de Parmezaanse tak van de Heilige Militaire Constantinische Orde van Sint-Joris. 

Lees ook:Doop Cecilia in het Italiaanse Piacenza
Lees ook:Prinses Carolina deelt babykiekje
Lees ook:Royal van de week: Prins Carlos de Bourbon de Parme
Lees ook:Jaime wordt ambassadeur bij Vaticaan
Lees ook:Dochter voor prinses Carolina

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>