Prinses Margriet 71 jaar

Vandaag viert prinses Margriet haar verjaardag. Precies 71 jaar geleden werd de derde dochter van Juliana en Bernard in het Canadese Ottawa geboren. Ze kreeg de naam Margriet omdat deze bloem voor koningin Wilhelmina een teken van verbondenheid met de oorlogsslachtoffers en het staat voor geloof in vrijheid. 

Toen de prinses in het Canadese ziekenhuis ter wereld kwam, werd de ziekenhuiskamer tot Nederlands grondgebied verklaard. Op die manier kwam de prinses in eigen land ter wereld. Dit was een dienst die de Canadezen graag aan prinses Juliana wilden bewijzen. Juliana woonde sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog met Beatrix, Irene en later ook met Margriet in ballingschap in Ottawa.

De prinses onderhoudt nog altijd warme banden met Canada. Zo kreeg ze vorig jaar een eredoctoraat voor haar humanitaire werk voor het Rode Kruis en voor haar inzet voor de Nederlands-Canadese betrekkingen.

Onlangs vierde Margriet ook al haar 47e trouwdag met prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Op 10 januari 1967 trouwden zij in Den Haag.

Prinses Margriet, 2008. Foto: Koninklijk Huis.

Lees ook:Prinses Mabel ontvangt Canadese mensenrechtenprijs
Lees ook:Máxima ontvangt Mediaprijs 2013
Lees ook:Pieter en Margriet toch niet naar Sotsji
Lees ook:Beatrix op Sint Maarten
Lees ook:Prinses Alexia lag onder een schuilnaam in het ziekenhuis

1 Reacties // Reageer

One thought on “Prinses Margriet 71 jaar

  1. Eva de Lange

    Een beetje te laat, maar alsnog wil ik prinses Margriet van harte feliciteren met haar verjaardag. Ik hoop dat ik er nog net zo fris uit zie als ik 71 ben. Ik vind het leuk om te lezen over de achtergrond van haar naam, dat heb ik nooit geweten. Dank u wel daarvoor.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>