Mary in Myanmar

Kroonprinses Mary heeft als beschermvrouwe van de Deense  Vluchtelingenraad drie dagen doorgebracht in Myanmar. Ze sprak daar met moslimkinderen die in de buurt van havenstad Sittwe in vluchtelingenkampen leven. 

De stad ligt in de deelstaat Rakhine, een grensgebied met Bangladesh.  Hier is de Vluchtelingenraad erg druk bezig met hulp aan deze moslimminderheid. De prinses heeft zich ook beziggehouden met de vrouwen in het kamp.

Ook bracht ze een bezoek aan een kliniek voor vrouwen en kinderen in de voormalige hoofdstad van het land, Yangon. Denemarken en het VN- bevolkingsfonds steunen deze kliniek. Ook van deze organisatie is Mary beschermvrouwe. 

 

Lees ook:Frederik en Mary naar Polen
Lees ook:Kroonprinses Mary verkozen tot meest elegante vrouw
Lees ook:Nieuwjaar voor royals
Lees ook:Frederik terug in Sotsji
Lees ook:Máxima naar Colombia en Peru

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>